دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی
نظام آموزش عالی ایتالیا به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هنر و موسیقی، AFAM (Alta Formazione Artistica e Musicale)، تقسیم میشود و برنامههای آن بهطور متوسط بیش از300.000 دانشجو در سال را پوشش میدهد
دانشگاه ها در ایتالیا
قدمت دانشگاههای ایتالیا به قرن 12ام میلادی بازمیگردد و بنابراین قدیمیترین موسسات آموزشی در جهان غرب و در عین حال پیشتاز در بسیاری از زمینههای آموزش عالی به ویژه در حوزه فرهنگ، طراحی، معماری، علوم کاربردی، پزشکی، اقتصاد و هنر میباشند.
علاوه بر این، کیفیت بالای تدریس و روابط بینالمللی مستحکم بین موسسات ایتالیایی و بسیاری از موسسات خارجی، فرصت ایجاد روابط حرفهای سودمند بین دانشجویان و دنیای کار را در یکی از پیشروترین کشورهای تولیدکننده در جهان به وجود آوردهاند. تحصیل در ایتالیا موقعیتهای فراوانی را برای پیشرفت و موفقیت در زندگی آکادمیک و حرفهای برای دانشجویان فراهم میکند.
ایتالیا دارای موسسات برجسته آموزش عالی با بالاترین کیفیت، به ویژه در زمینههای معماری و طراحی، علوم و مهندسی، فنآوریهای جدید، اقتصاد و مدیریت، کشاورزی، علوم انسانی، حفظ و مرمت آثار فرهنگی و هنری و موسیقی میباشد.
موسسات آموزش عالی هنر و موسیقی (AFAM)
کلیه ی رشته های هنری در کشور ایتالیا در موسسات آموزش عالی هنر، موسیقی و رقص یا همان آکادمی های هنرهای زیبا تدریس می گردند. پس اگر شما هم یکی از متقاضیان تحصیل در رشته های هنری در ایتالیا هستید، با ما همراه شوید.
در کشور ایتالیا آکادمی های عالی هنری با تمرکز بر روی آموزش، خلق آثار هنری و تحقیق در این زمینه بنا شده اند. بیش از 145 آکادمی هنری در بخش های مختلف مانند هنرهای بصری، موسیقی، رقص و نمایش مشغول به کارند که در این میان 20 آکادمی هنرهای زیبای دولتی و 55 کنسرواتوار موسیقی دولتی وجود دارند. البته بسیاری از این موسسات خصوصی هنری نیز مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات ایتالیا می باشند. آکادمی های مطرحی چون مرنگونی، یِد، یاد و بسیاری دیگر از این آکادمی های خصوصی با داشتن شعبات مختلف در ایتالیا و دیگر شهرهای اروپایی، مقصد تحصیل بسیاری از عاشقان هنر از سراسر دنیاست.
حال ببینیم مقاطع تحصیلی در آکادمی های هنری و ورود دانشجویان به هر یک به چه صورتی است:
دیپلم دوره ی اول – معادل کارشناسی
دوره ی کارشناسی در آکادمی های هنری مانند دانشگاه های ایتالیا، سه ساله است و دانشجویان برای اخذ مدرک کارشناسی، میبایست 180 واحد را بگذرانند. . هدف این دوره، آموزش در سطحی پیشرفته است و راه را برای کسب تسلط کامل دانشجو به روشها و تکنیکهای هنری و دستیابی به تواناییهای بسیار حرفهای فراهم میکند. نکته ی بسیار مهم برای متقاضیان ورود به کلیه ی رشته های هنری، قبولی در آزمون های ورودی این آکادمی هاست. آزمون هایی که بنا به شرایط هر رشته و آکادمی به صورت عملی، تئوری و یا مصاحبه حضوری با دانشجو توسط یک کمیسیون تخصصی برگزار می گردد.
دیپلم دوره ی دوم – معادل کارشناسی ارشد
برای ورود به این دوره، دیپلم آکادمیک سطح اول و یا مدرک کارشناسی دانشگاهی مشابه که در خارج از کشور به رسمیت شناخته شده باشد، مورد نیاز است. ورود به دوره ی کارشناسی ارشد هنری نیز منوط به قبولی در امتحانات ورودی هر رشته می باشد. این دوره دو ساله بوده و دانشجو موظف به گذراندن 120 واحد درسی است.
علاوه بر این، موسسات آموزش هنری دوره های دیگری نظیر دوره ی سه ساله ی تحقیق هنری و دوره های کوتاه مدت بعد از کارشناسی ارشد، با رویکرد آموزش حرفه ای یک مهارت هنری به صورت تخصصی نیز برگزار می کند.